Så använder du en ångmopp på rätt sätt när du ska rengöra golv

lär dig rengöra ångmopp

Ångmoppar finns i många former och storlekar. Vissa har olika tillbehör för många andra applikationsområden utöver att bara rengöra golven. Ångmoppar anses i allmänhet vara effektivare och lättare att använda än de vanligaste och mer konventionella mopparna. Även när du använder en ångmopp för att rengöra dina golv tar du inte bara bort smuts utan du rengör också golvet och dödar många former av skadliga bakterier.

Rengöring av olika golv med ångmopp

Här är några allmänna regler att betänka innan du rengör golvet.

golvrengöring med ångmopp

Förbered golvet för rengöringen

Det är mycket viktigt att du dammsuger eller sopar golvet för att säkerställa att det är fritt från stora partiklar. Dynan på mopphuvudet är i mikrofiber är utformad för att plocka upp endast små partiklar och damm.

Var försiktig där du använder ångmoppen

När du använder en ångmopp för första gången på dina golv är det klokt att först undersöka ytan på dem.

Kakel – nästan alla kakelgolv är acceptabla att använda en mopp på, på grund av hur kakel tillverkas.

Vinylgolv som är täckta med enbart vinyl är också i allmänhet säkra för ångrengöring men du måste se till att ångmoppen inte är i kontakt med samma del av golvet under en längre tid. När allt kommer omkring är vinyl en plast och kan vara mottaglig för värme som kan förändra den permanent.

Laminatgolv – det är här många användare gör stora misstag och ofta kan förstöra ett bra trägolv i ett rum så att man måste vara mycket försiktig innan man inför ånga i laminatgolv. De flesta laminatgolvskivor består av en hård laminatyta som är limmad på ett material som är tillverkat av pappersmassa. Värmen från ångmoppen kan påverka sammansättningen av lim på kanterna och skarvarnas fogar, vilket kan leda till sprickor och ångans fukt kan skada undersidan och få laminatet att lyftas.

Ha tillräckligt med moppdynor tillgängliga

Moppdynor har minskat i kostnad de senaste åren så att hålla ett bra lager av dem har blivit genomförbart för de flesta. Vissa människor köper en separat mopp för varje våning som de regelbundet ångmoppar. De är också tvättbara och kan hålla länge om de sköts ordentligt.

Kom ihåg: du kan inte rengöra ett golv på ett korrekt sätt om du använder smutsiga moppdynor. Detta är förstås självklart, men likväl kan det vara lätt att glömma bort denna faktor.

Nu har du några allmänna tips för att använda en ångmopp som gör att du kan komma igång snabbt och framförallt på rätt sätt! Du kan alltid kontakta vår städfirma i Katrineholm för hjälp med rengöringen.