Hemstäd – håll ditt hus rent mellan städtillfällena

organisera ditt hemstäd med rätt städprodukter

Att betala pengar för att få ditt hem städat kan vara en god investering men om det blir stökigt igen inom 24 timmar efter städningen så är det som att slänga pengar i sjön. Dessa städtips kommer att hjälpa dig att hålla huset rent mellan städningarna och göra din investering värt det.

För det första se till att du städar regelbundet. Detta betyder inte att du behöver göra en djuprengöring med desinfektionsmedel varje gång, det är det som personerna du anlitar kommer att göra. Men du måste sätta lite tid åt sidan varje dag för att plocka upp i den oreda som uppstår som en normal del av livet, och du måste ta hand om spill och andra oväntade smutsolyckor så snart de inträffar. Tänk på att ställa tillbaka alla dina saker varje kväll innan du går till sängs.

Organisation är viktigt vid hemstäd

Att vara organiserad är viktigt när det gäller att hålla huset rent. Om du köper något nytt så är det första du borde göra att hitta en plats för föremålet. Du bör vara villig att göra dig av med saker som du inte längre behöver eller använder. Du behöver förmodligen inte spara gamla försäkringspapper från fem år tillbaka och inte heller behöver du spara lådorna med dina barns babykläder när du vet att du inte kommer att få fler barn. Ta ut några plagg av sentimentala skäl kanske men spara inte flera lådor av urväxta kläder. Om du tar bort dessa saker som du inte behöver eller använder så kan du öppna upp plats för de saker som du faktiskt gör. Köp inte saker som du inte får plats med i ditt hem. Onödiga saker som stökar till är ett rent hems största fiende.

En av de största källorna till oreda i många hem är skräppost. Om du får mycket av det sätt upp en skylt att du inte vill ha reklam, då detta kan ta bort det mesta av den onödiga post som du tar emot. Angående posten från de företag som du kanske en gång i tiden ville få post ifrån, måste du kontakta dem direkt och be dem sluta skicka ut reklam till dig.

Om du har andra som du delar ditt hem med så kan du be om deras hjälp med att hålla hemmet rent. Se till att alla sätter tillbaka sina egna saker när de är klara med dem så att du slipper städa upp efter andra personers oreda också. Gör en regel om att alla tar av sig skorna inomhus, torkar bord och bänkytor efter man ätit eller lagat mat samt torkar av duschen efter användning. Små steg som dessa går lång väg när det gäller att hålla hemmet rent mellan de professionella städningarna.

Fråga om tips från städexperter

Glöm inte att prata med städarna om saker som de kanske rekommenderar att du gör för att hålla hemmet rent. Kom ihåg att de också vill att du håller hemmet rent mellan städningarna lika mycket som du gör, då det gör jobbet mycket mindre överväldigande för dem när den vanliga oredan är bortplockad innan de kommer. Ta vara på deras rengöringstips som kan hjälpa dig att hålla ditt hem städat.

Slutligen, stressa inte för mycket över hemstädningen. Medan du gör din del med att plocka undan mellan städtillfällena så anlitar du ju en städfirma i Katrineholm för att ta hand om den tuffa städningen, så låt dem göra sitt jobb och njut av fördelarna av det när de är klara.