Rengöring golvmattor – En guide

så rengör du heltäckningsmattor bäst och billigast

Golvmattor är en viktig del av vårt hems eller kontors inredning eftersom de bidrar med både värme och färg i rummet utöver att de skyddar golvet och reducerar ljud. Men, det största problemet associerat med att ha golvmattor är att de måste rengöras regelbundet. Rengöring av golvmattor är verkligen en dyr historia, och det är också tidskrävande och jobbigt om området där du lagt golvmatta är väldigt stort. Det är väldigt viktigt att du lär dig att fläckrengöra så att du kan ta hand om alla små fläckar som kan uppstå på mattan så fort den fläckas. Om du gör detta så kommer det dra ner på hur många gånger som du måste rengöra hela mattan eftersom den inte då kommer att ha några synbara fläckar.

Rengöring av golvmattor – så gör du för att få bort tuffa fläckar på din

Det är väldigt svårt att undvika helt att fläckar hamnar på mattan, särskilt om du ofta har middagsgäster på besök, eller om det finns djur och barn i hemmet. Fläckar som är vanliga är kaffe, vin, mat och till och med färg, och vilka fläckar som är vanligast hos dig beror på just din livsstil. Du behöver inte få panik varje gång en fläck hamnar på mattan så länge du vet hur man kan få bort den.

Det är vanligt att mat hamnar på mattan även hos de mest försiktiga middagsgästerna. En fläck av ketchup eller tomatsås kan se väldigt skrämmande ut särskilt om mattan är ljus. Du kan tvätta mattan fläckvis med hjälp av vanligt bakpulver hälld direkt på fläcken. Då skummar det några minuter och sedan bör du kunna ta bort alla rester med hjälp av en svamp. Använd högabsorberande pappershanddukar för att suga upp all fukt från mattan efteråt och städa bort allt överblivet bakpulver.

Rött vin och kaffe på mattan

Rött vin och kaffe kan också se ut som en katastrof på mattan. På dessa fläckar så måste du utföra en första hjälpen åtgärd direkt då de inträffar. Rött vin svarar bra på sodavatten eller salt. Häll lite över fläcken och låt det absorbera upp allt vin. Dammsug sedan området torrt. Om fläcken är envis kan du använda lite tvättmedel på fläcken också. Tvättmedel är också väldigt effektivt mot kaffefläckar så länge som du använder det omedelbart efter att det spillts. Mixa i lite vinäger i tvättmedlet och använd moppen på fläcken. Fläckar från läppstift kan också tas bort med hjälp av en svag blandning av vinäger och vatten.

Det finns många hushållstips som du kan hålla dig till för att se till att mattan hålls fri från fläckar. Och, det är vissa regler som du alltid bör hålla dig till då du försöker dig på att rengöra din golvmatta själv. Först och främst, skrapa alltid bort allt fasta ämnen såsom mat, uppkastningar eller avföring. Dutta alltid på fläckarna med rätt rengöringsprodukt för fläcken och torka eller gnid aldrig, då detta kan göra fläcken större. Dessa underhållstips för din matta, tillsammans med en regelbunden dammsugning, kommer verkligen att dra ner på din kostnad för rengöring av mattan.